• Dobrodošli na forumu Moodle.si!

  Ideja o portalu Moodle.si je nastala leta 2007 z namenom povezovanja slovenskih uporabnikov spletnega učnega okolja Moodle.

  Portal je namenjen druženju in spoznavanju uporabnikov okolja Moodle v Sloveniji, predvsem pa izmenjavi izkušenj in bogatenju znanja. 

  Vabimo vas, da ustvarite nov uporabniški račun na portalu Moodle.si, nam v svojem profilu zaupate nekaj malenkosti o sebi ter začnete uporabljati dejavnosti portala, ki so namenjene spoznavanju ter izmenjavi informacij. Vabljeni ste k pisanju svojega bloga in k branju ter odpiranju zanimivih diskusij na Splošnem forumu Moodle.si.

  Učitelji in skrbniki spletnih učnih okolij ste vabljeni tudi k predmetu Diskusije za učitelje/mentorje. Za vključitev v predmet se prijavite v portal ter v za vstop v predmet vnesite geslo moodlemoot

  Za morebitna vprašanja ali pomoč pri uporabi portala smo vam seveda na voljo preko foruma.

  Želimo vam prijetno in koristno uporabo portala!

   


   

  Tehnična podpora Moodle za podjetja in organizacije

  Moodle priročnik

  Priročnik se razlikuje od klasičnih navodil za uporabo Moodla. V priročniku je zbrana 20 letna praksa uporabe Moodla v visokem šolstvu, spremljanje in sodelovanje v Moodle skupnosti ter izvedba različnih delavnic in usposabljanj. Čeprav je priročnik pripravljen na osnovi različice 4.1, so vsebine uporabne tudi za novejše različice Moodla.

  V preteklosti sem pripravila različna navodila za uporabo Moodla, zaznala pa sem potrebo po priročniku, ki bi učitelja vodil od načrta izvedbe predmeta do priprave e-učilnice, kot poimenujem postavitev predmeta v Moodlu.

  Pri uporabi Moodla sem se srečala tudi z različnimi administrativnimi izzivi, zato sem v priročnik vključila tudi nekaj praktičnih namigov.

  Predvidevam, da bodo zbrane izkušnje v pomoč vsem, ki Moodle vpeljujete v svoje okolje, izobraževalno ali poslovno, saj Moodle že dolgo ni učno okolje, namenjeno le izobraževalnim organizacijam.

  Vpogled v priročnik in naročilo.

   

   

Available courses

Vse o konferenci. / All about the conference.

LibreOffice je odprtokodni program, ki združuje programe s katerimi lahko urejamo besedila, preglednice, predstavitve, baze podatkov, izdelujemo risbe, pišemo enačbe. Pri predmetu bomo uporabnost zbirke spoznali prek primerov iz šolskega in zasebnega življenja. Vsebine so primerne za učence, dijake in študente, pa tudi za vse, ki iščejo zmogljivo, brezplačno dostopno, orodje za pripravo dokumentov in urejanje preglednic (npr. vodenje porabe v gospodinjstvu, analiza podatkov).