Ocene v Moodlu

Ocene v Moodlu

od Izbrisan uporabnik -
Število odgovorov: 1

Pozdravljeni

Ime mi je Danica in me zanima, če se v Moodolu da rešiti ta problem:

Imamo ocenjene domačih nalog učencev, vsi učenci imajo enako število nalog za narediti. Mene zanima kako bi v Moodlu učitel imel vse ocene zapisane v eni razpredelnici oz. matriki, kjer bi vrstice predstavljale posameznika in stolpci posamezno nalogo.

Če se ta problem da rešiti vas bi prosila za postopek.

Hvala  

V odgovor na Izbrisan uporabnik

Odg: Ocene v Moodlu

od Alja Isaković -
Pozdravljeni,

če imate v Moodle predmet vključene vse svoje učence, je opisan problem enostavno izvesti z uporabo ocen v Moodlu. In sicer tako, da za vsako domačo nalogo v Moodle predmetu naredite novo dejavnost "Naloga" vrste "Dejavnost brez povezave" (seveda če učenci naloge ne oddajajo elektronsko). Ko učenci opravijo določeno nalogo, lahko vsakemu vpišete oceno, ki se bo pojavila na povezavi "Ocene" v bloku "Skrbništvo". S klikom na skupino "Nekategorizirano" lahko dobite matriko vseh ocen, ki si jo želite (seveda lahko naloge tudi poljubno kategorizirate v lastne skupine).

Če pri nastavitvah predmeta omogočite prikaz ocen, bodo v Moodle predmetu tudi učenci lahko na podoben način dostopali do lastnih ocen. Bolj podroben opis uporabe ocen v Moodlu lahko najdete na strani: http://docs.moodle.org/en/Grades

Če vas pa še kaj bolj podrobno zanima, kar vprašaje nasmeh