Pomoč

Pomoč

od Karin Veber -
Število odgovorov: 7
Pozdravljeni!

Sem nova na Vašem forumu. Moodel sem spoznala pred nekaj dnevi, ko mi je mentor na predlagal, naj ga raziščem za svojo diplomsko nalogo. Končujem namreč pedagoško fakulteto, smer matematika- računalništvo. Sprva se mi je stvar zdela nezanimiva, po dveh dnevih brskanja po spletu pa sem ugotovila, da gre verjetno za nadvse uporabno zadevo. Kje in kako se lotiti spoznavati tako obsežne zadeve kot je Moodel? Zanima, me če obstaja kje kakšna demo verzija, da bi lahko določene stvari poskusila izvesti tudi v praksi. Nimam namreč dostopa do  učnega okolja kot takega, saj nisem zaposlena na nobeni šoli.
Kje pa se najdejo kakšni nasveti za učitelje in študente glede uporabe učnega okolja?
Preko spleta sem naročila knjigo Moodle Teaching Techniques, pa me zanima, če jo kdo pozna in ali je uporabna?
Lep pozdrav!
V odgovor na Karin Veber

Odg: Pomoč

od Viktorija Florjančič -
Karin,
odvisno iz katerega vidika boste Moodle spoznavali oz. obravnavali. Učitelji ga vedno znova odkrivamo s prakso, kjer svoje pedagoško/didaktične prijeme poskušamo realizirati prek Moodla. Svetujem vam, da pobrskate po prispevkih lanskoletne moodle.si konference in tako spoznate način uporabe na različnih nivojih izobraževanja. Na prvi strani moodle.si skupnosti boste našli navodila za uporabo moodla - za učitelje in za učence. Mogoče vam bodo tudi navodila pomagala pri spoznavanju Moodla. Če vas pa pot zanese v Koper, vas vabim na Fakulteto za management (prej me kontaktirajte na mail), kjer vam lahko predstavim način naše uporabe. Letos v Moodlu povezujemo kar 4.800 uporabnikov kul
V odgovor na Viktorija Florjančič

Odg: Pomoč

od Marija Žveglič -

Spoštovana Karin,

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

glede na to, da ste študentka, vas bo mogoče zanimalo, da v okviru projekta Zavoda RS za šolstvo E-SLOvenščina: učenje in poučevanje slovenščine na daljavo (namenjen je otrokom diplomatsko-konzularnih, gospodarskih, tiskovnih idr. predstavnikov RS po svetu), ravno v teh mesecih prvič vključujemo študenta, ki bo v spletni učilnici Moodle v sodelovanju s Filozofsko fakulteto Maribor opravljal delno študentsko pedagoško prakso.

 

Veselilo bi me, če bi z vami na nek način vzpostavili tesnejše stike in izmenjali izkušnje glede uporabe spletnih učilnic na medpredmetni ravni; razmišljam pa kako.

 

Marija Žveglič, vodja e-projekta

V odgovor na Marija Žveglič

Odg: Pomoč

od Mitja Podreka -
Za "moje" profesorje sem pripravil tole učilnico:
http://e-ucenje.ff.uni-lj.si/course/view.php?id=18

Ni ravno obsežna, vendar vsebuje zbirko povezav na literaturo o Moodlu in uporabi Moodla.
V odgovor na Viktorija Florjančič

Odg: Pomoč

od Karin Veber -
Hvala Vsem za odgovore. V prihodnjih mesecih, ko bom pospešeno pisala diplomo, se bom verjetno še kdaj obrnila na Vas za kakšen nasvet in pomoč.
Ga. Sulčič, na Vaše vabilo pa bi se z veseljem odzvala. V kolikor ste mi pripravljeni predstaviti uporabo Moodla, kot ga uporabljate Vi na Vaši fakulteti, bi si z veseljem prišla pogledat k Vam v Koper.
Hvala in lep pozdrav.