Vodilni strokovnjaki za Moodle rešitve
Nekatere ključne razlike med Moodle 3.x in 4.x

Nekatere ključne razlike med Moodle 3.x in 4.x

Navigacija
Prenovljena navigacija spletnega mesta, predmetov in modulov poenostavlja hierarhijo navigacije ter omogoča lažje, bolj intuitivno in hitrejše navigiranje.
Prenovljene so strani predmetov z namenom, da so bolj prijazne za urejanje in omogočajo enostavnejše sledenje nalog ter aktivnosti.
V novejših različicah Moodla 4.x je posodobljena navigacija samega urejevalnika vsebine. Pred Moodlom 4.0 so bile vse možnosti z upravljanjem vsebine skrite v spustnem meniju pod ikono zobnika, posodobljeni sistem v Moodlu 4.x pa je spustni meni nadomestil z navigacijskim sistemom z zavihki.

Image link

Dejavnosti in vir
Na Moodlu 4.x. so spremenjene ikone dejavnostih in virov.

Image link

Izboljšana je funkcionalnost kvizov in banke vprašanj, ki vključuje statistiko uporabe, rezultatov, komentarjev, različice vprašanj in še več.
Novi Moodle omogoča dodatne informacije glede samih dejavnostih ali virov v predmetu. Na primer že pred tem, ko odpremo dejavnost je viden, od kdaj je možnost oddati nalogo in do kdaj jo moramo oddati. V prejšnjih različicah Moodla je to bilo mogoče le, ko smo dejavnost odprli.

Image link

Še ena nova lastnost za ustvarjalce Moodle vsebin je ta, da je lažje vklopiti urejanje same strani ali predmeta, saj to sedaj omogoča gumb, ki je zmeraj dostopen na vrhu strani.

Image link

Integracija H5P: Moodle 4.2 je olajšal ustvarjalcem vsebin ustvarjanje in vključevanje vsebin H5P neposredno v njihove predmete.
Ko ustvarjalec naredi spremembe v vsebini, lahko pošlje sporočilo udeležencem, da je predmet posodobljen.

Aktivnost, za katero je dodeljena ocena, se lahko navede v pogojih uspešnosti kot pogoj, da mora udeleženec doseči pozitivno oceno, da bo spremljanje napredka označeno kot zaključeno.

Image link

Nadzorna plošča
V Moodlu 4.x je omogočena nove nadzorna plošča po meri, ki omogoča uporabniku, da doda ali odstrani pripomočke po lastnih željah. Moodle 4.x je vnesel več možnosti za spreminjanje nadzorne plošče.

Dostopnost
Moodle 4.x je zelo izboljšal dostopnost, vključno z navigacijo s tipkovnico in podporo za bralnik zaslona.

Mobilna aplikacija Moodle
Nove verzije Moodla 4.x ponujajo boljšo uporabniško izkušnjo kot Moodle 3.x.

Upravljanje predmetov
Moodle 4.2 uvaja nov uporabniški vmesnik za upravljanje predmetov, ki omogoča učiteljem bolj učinkovito upravljanje njihovih predmetov.